logo

•• Vákuové balenie ••

Vákuové balenie sa používa na zvýšenie trvanlivosti chladených potravín, spočíva v odstránení vzduchu, ktorý obklopuje potravinu. Pretože v obale nie je vzduch, väčšina baktérií prestáva rásť, čo pomáha udržovať potraviny dlhšiu dobu čerstvé. Niektoré baktérie však dokážu rásť aj bez prítomnosti vzduchu, napr. Clostridium botulinum. Tento druh baktérie produkuje veľmi nebezpečný toxín, ktorý spôsobuje vážne otravy z potravín.

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...